Lynrask sjokoladefondant

Sjokoladefondant med jordbæris
Sjokoladefondant med opphakket sjokolade på toppen

Denne sjokoladefondanten må bare prøves! Den er kjempegod og mektig, også går det lynraskt å lage den. Oppskriften holder til 2 stk. fondant, så del gjerne med en venn 😀

Du kan også lage en sunnere variant av denne sjokoladefondanten, da bytter du bare ut noen av ingrediensene i oppskriften med det som står i parantes 😀

Oppskrift:
4 ss sukker (2 ss stevia, og evt noen dråper vaniljeessens)
2 ss kakao
3 ss hvetemel
3 ss mykt smør (3 ss soyaolje)
3 ss melk (3 ss skummet melk)
1/2 ts bakepulver
1 egg
2 stk biter stratos salt karamell (2 stk biter 70% mørk sjokolade)
Pynt: melisdryss, mørk opphakket sjokolade, jordbær, is.

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 230 grader
2. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør til klumpfri krem
3. Fordel kremen over i to små ildfaste former (9 cm i diameter),
og trykk en rute sjokolade ned i hver form
4. Stekes midt i ovnen i 10 min (7 min for sunnere sjokoladefondant)
5. La fondantene stå å avkjøle i noen min,
og hvelv de så over på hvert sitt fat
6. Strø over melis, og pynt med sjokolade på toppen.
7. Server med jordbær eller is til. 
8. Snitt fondantene slik at deilig sjokolade med salt karamell renner ut.

Du kan også spise den slik, rett fra formen med myk sjokolade inni. Ser det ikke godt ut? 😀

Håper det smaker!

Dette innlegget ble publisert i Desserter, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.