Dette valnøttbrødet er utrolig godt, sunt, fiberrikt og mettende. Brødet smaker helt fantastisk nylaget og varmt, da er det ferskt inni med litt ekstra sprø skorpe rundt. 😀
Prøv gjerne ut oppskriften her:
Oppskrift:
0,75 dl valnøtter
1 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1/4 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 pk tørrgjær
5 1/2 dl lunkent vann
500 g sammalt spelt grovmalt
1 egg
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 50 grader
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
Ha vann i til slutt og la maskinen gå i noen min
3. Ha deigen over i en bakepapirkledd brødform, ca 30 cm.
Pensle brødet med egg.
4. Først steker du brødet i 30 min på 50 grader,
deretter i 50-60 min på 225 grader