Hei 🙂
Suksessruter til jul?
I år måtte jeg prøve en ny oppskrift til julebaksten, og da ble det suksesskake. Kaken er jo helt fantastisk god, men samtidig ganske mektig pga den gule smørkremen. Så hva med å lage små suksessruter?
Suksesskake egner seg godt til å fryse, og tiner raskt når det er tid for å dele 🙂
Oppskrift: (Firkantet kakeform 28x28cm)
5 eggehviter
250 g melis
250 g mandler
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1. Visp eggehvitene stive
2. Tilsett melis og visp til tykk marengs
3. Mal mandlene på en kvern og bland med hvetemel og bakepulver
4. Bland alt sammen og bre deigen utover i en bakepapirkledd langpanne.
5. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca 30 min
6. Avkjøl kaken
7. Del opp kaken i suksessruter
Gul krem:
4 eggeplommer
0,75 dl fløte
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
125 g smør
1. Ha eggeplommer, fløte og sukker i en gryte og la det småkoke under stadig omrøring.
2. Rør inn vaniljesukker og romtemperert smør i biter, og rør godt til kremen tykner.
3. Avkjøl kremen i kjøleskapet.
4. Smør kremen over suksessrutene.
* «Real success is humanity»
Hilsen Marian