Hei 🙂
Disse små konfektkakene er enkle å lage og de er fantastisk gode som juleknask. Mandelbunnen skal være litt hard/sprø i kantene og samtidig myk inni. Konfektkakene har to lag med krem; lys sjokoladesmørkrem, og smeltet mørk sjokolade på toppen. Kakene kan lett fryses, og tiner raskt.
Oppskrift (ca 20 stk)
Bunn:
200 g mandler
200 g melis
2 eggehviter
1. Mal mandlene på en kvern og bland deretter sammen med melis til en smuldret masse
2. Visp eggehvitene lett sammen, tilsett og bland alt til en smidig deig
3. Sett deigen ved hjelp av to teskjeer på et bakepapir
4. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min.
5. La kakene avkjøles på rist
Lys sjokoladesmørkrem
100 g margarin
1 1/2 dl melis
1 eggeplomme
2 ss kakao
1/2 ts kaffe
1-2 ts vaniljesukker
1. Rør sammen ingrediensene og smør på kakene slik at det blir en kremtopp.
2. Sett kakene i kjøleskapet til kremen stivner
Topping
100 g mørk kokesjokolade
(1 ss smør)
1. Smelt sjokoladen i vannbad. (Smør kan eventuelt tilsettes for å tynne ut sjokoladen/gjøre den mer flytende)
2. Dypp kakene i sjokoladen.
God juleknask 🙂
Hilsen Marian