Havregrøt

Hei 🙂

I dag tenkte jeg å dele et sunt og mettende (frokost)måltid med dere, og det er havregrøt 
havregrøt 1

Liker du å spise frokost?, eller er du en av de som ikke har så mye matlyst tidlig om morgenen? Spiser du ofte den samme frokosten, eller er måltidene varierte? Jeg klarer meg utmerket med havregrøt til frokost hver dag, men her er vi alle forskjellige. Det kan jo uansett være greit å dele noen fordeler ved det å spise frokost 🙂

Frokost er et av dagens viktigste måltid fordi vi etter en natt med søvn, og uten mat, trenger ny påfyll av god energi. Kortisolnivået (som er kroppens stresshormon) er på topp om morgenen. Går det mer enn 12 timer fra siste måltid vil kroppen begynne og oppfatte mangelen på energi som en liten krisesituasjon ved at kortisolnivået holdes unaturlig høyt. Dette øker søtsuget, setter forbrenningen på sparebluss og øker nedbrytningen av muskelmasse. I tillegg gir hormonet kortisol en negativ virkning på hjerte- og karsykdommer om nivået er for høyt over lengre tid.

Så altså; Å spise frokost hjelper oss å holde blodsukkernivået stabilt. Det gir oss bedre konsentrasjon, mindre stress, demper søtsuget, og kan dermed øke våre prestasjoner 🙂

Havregrøt er et måltid som gir langsom blodsukkerstigning og god fordøyelse. I tillegg inneholder havregryn mange sunne næringsstoffer. Det er rikt på fiber, vitaminer og mineraler, og er kolesterolsenkende.

havregrøt

Oppskrift 1 porsjon:
2,5 dl vann
1 dl havregryn

Bland havregryn ut i vann og rør til det tykner.

Topp havregrøten med kanel, bær, frukt, frø, nøtter og gjerne litt fiber sirup, og du får en utrolig næringsrik start på dagen 🙂

Hilsen Marian

This entry was posted in Sunn hverdagsmat. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *