Tradisjonsmat – Kjøttkaker

Av og til så må det bare til: Kjøttkaker med potet, ertestuing, tyttebær og saus. Det er tradisjonsmat som er blitt spist gjennom flere generasjoner, og faller som regel i god smak hos de fleste 🙂

kjøttkaker

* Kok poteter

Oppskrift til 8 stk kjøttkaker:
400 g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss potetmel
1 dl vann (eller melk)
1 egg
1/2 løk
2 ss odelia rapsolje til steking
5 dl kjøttbuljong til saus = 5 dl vann + 1 kjøttbuljongterning

Fremgangsmåte kjøttkaker:

  • Rør salt godt inn i karbonadedeigen.
  • Rør inn pepper, potetmel og egg. Spe eventuelt med vann/melk, litt om gangen. (Er det allerede mye vann i karbonadedeigen så trenger du ikke tilsette mer væske)
  • Form deigen til 8 stk kjøttkaker
  • Hakk opp en halv løk i litt store biter
  • Stek kjøttkakene og løken i en stekepanne på middels varme i ca 2 min på hver side.
  • Ha kjøttkakene og løken i en gryte med kjøttbuljong (5 dl vann+ 1 kjøttbuljong) og la det småkoke i ca 10 min.

Fremgangsmåte brun saus:

  1. Smelt sammen 2 ss hvetemel og 2 ss rapsolje i en gryte med svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Sil buljongkraften fra kjøttkakene og ha det i blandingen
  3. Tilsett sukkerkulør til passe farge på sausen
  4. Smak til med salt og pepper
  5. La sausen koke i ca 10 min før du tilsetter kjøttkakene.

Fremgangsmåte ertestuing:

  1. Kok opp en liten pakke frosne erter i grønnsaksbuljong (1 dl vann + 1/4 buljong)
  2. Mos med en potetmoser.
  3. Smak til med pepper

*Ha litt tyttebær som ekstra tilbehør

kjøttkaker 2

Håper det smaker!
Hilsen Marian

This entry was posted in Sunn hverdagsmat. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *