Klarer du å løfte ditt eget hode?

Visste du at et gjennomsnittlig hode veier ca 5,4 kg?
5,4 kg er altså vekten som hviler på nakken når hodet er nøytralt i forlengelse av ryggsøylen.  Men, visste du at ved å bøye hodet 60 grader, så øker vekten til 27, 2 kg? Det er sprøtt!! Tenk hvor mange av oss som bruker tlf, data, I-pad, og dermed graver haka ned i brystet med en vekt ikke mindre enn 27, 2 kg hengene på nakken. Da skal vi enten ha en veldig sterk nakke og rygg, eller vi kan raskt bli en heldig vinner av det fysioterapeuten Steve August kaller for iPositur = tekstenakke/lutrygget.

Teknologien bare øker. Alle skoler har snart data og I-pad som arbeidsmaskin, og problemet med tekstnakke og dårlig holdning blir stadig mer økende hos yngre mennesker. Vi ser mer ned, enn opp og frem. Hva gjør ikke en slik positur med selvtilliten og selvfølelsen til slutt? Kan skoleprestasjonene bli bedre av å grave hodet ned i en I-pad som i tillegg har et skjermlys som påvirker både syn og nattesøvn?  Jeg bare spør, for det er så ofte jeg hører; sånn er det bare, det blir bare mer og mer teknologi, du må følge med i tiden….

Peanuts_depressed

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange idrettspsykologer er interessert i hvordan utøvere kan bruke kroppsspråk for å bedre prestasjonene sine. Mange psykologer er interessert i hvordan vi med kroppsspråk kan øke selvfølelse og selvtillitt. Generelt sett tenker jeg at de fleste av oss på en eller annen måte kan ha interesse for bedre holdningskapende atferd i kommunikasjon med andre mennesker i hverdagen 🙂 Når vi ser opp og frem, når vi utvider kroppen fysisk, inntar vi et ekspansivt kroppsspråk. Dette gir en sterkere selvfølelse og større handlingskraft, økt utholdenhet, selvtillit og optimisme, mindre stress og mer tilstedeværelse. Kontraktivt kroppsspråk minsker den følelsen.

images

Så, bli med og løft da vel 😀 😀

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *