Milde måne, denne brownieskaken er så sukkersøt og mektig at den smelter i munnen 🙂 Hos min sønn er brownies garantert på topplisten av kaker, og alltid ønsket til de rette anledningene. Server brownies med is eller bær.
Oppskrift:
4 egg
450 g sukker
300 g smør
200 g mørk kokesjokolade
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
1. Vispe egg og sukker til eggedosis
2. Smelt smøret og ta kjelen av platen, rør inn sjokoladen
3. Bland sammen hvetemel og vaniljesukker
4. Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen
5. Tilsett hvetemel og vaniljesukker
6. Hell røren i en bakepapirkledd langpanneform (30×30 cm, eller rund form 26 cm i diameter) og stek kaken midt i ovnen på 165 grader i ca 25-30 min. Kaken skal være seig inni.
7. Dryss over litt melis før servering
Brownies kan lages i langpanneform, 30×30 cm eller 30×40 cm.
Eller i rund form, 26 cm i diameter
Håper det smaker!
God helg 🙂
Hilsen Marian