Hjertebakst/ kanelboller

Prøv noe nytt! Gjør bollebakst til hjertebakst. Ikke alltid bra for hjertet, bokstavelig talt, men av og til helt fantastisk 😀

hjerteb

Hjertebakst

Oppskrift:
1 dl sukker
1 egg
150 g margarin
7 dl melk
1 pose tørrgjør
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel

* Valgfri mengde fyll: Smør, sukker og kanel.

Fremgangsmåte:
1. Bland sammen sukker og egg
2. Smelt sammen margarin og melk og varm til 37 grader
3. Bland væsken med sukker og eggblandingen
4. Ha i alt det tørre og bland sammen i en kjøkkenmaskin, eller for hånd.
5. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30-60 min.
6. Kjevle ut rektangulære deiger
7. Smelt smør og pensle på deigen. Strø over sukker og kanel
8. Rull deigen sammen fra langsidene og innover mot midten
9. Skjær opp i ca 2 cm tykke skiver
10.Legg skivene med flatsiden ned og dra i deigen på undersiden til du former et hjerte.
11. Legg hjertebaksten på et stekebrett med bakepapir

IMG_5562
Etterhev hjertene i 20-25 min.
Pensle med vispet egg.
Steketid: 250 grader på midterste rille i 10-12 min

hjerter

God hjertebakst 🙂
Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Boller, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *