Prøv noe nytt! Gjør bollebakst til hjertebakst. Ikke alltid bra for hjertet, bokstavelig talt, men av og til helt fantastisk 😀
Oppskrift:
1 dl sukker
1 egg
150 g margarin
7 dl melk
1 pose tørrgjør
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel
* Valgfri mengde fyll: Smør, sukker og kanel.
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen sukker og egg
2. Smelt sammen margarin og melk og varm til 37 grader
3. Bland væsken med sukker og eggblandingen
4. Ha i alt det tørre og bland sammen i en kjøkkenmaskin, eller for hånd.
5. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30-60 min.
6. Kjevle ut rektangulære deiger
7. Smelt smør og pensle på deigen. Strø over sukker og kanel
8. Rull deigen sammen fra langsidene og innover mot midten
9. Skjær opp i ca 2 cm tykke skiver
10.Legg skivene med flatsiden ned og dra i deigen på undersiden til du former et hjerte.
11. Legg hjertebaksten på et stekebrett med bakepapir
Etterhev hjertene i 20-25 min.
Pensle med vispet egg.
Steketid: 250 grader på midterste rille i 10-12 min
God hjertebakst 🙂
Hilsen Marian