Dronning Mauds pudding er en av de beste dessertene jeg vet om, og det er en generasjons dessert i vår familie 🙂 Men jeg må ærlig innrømme at jeg er
noe kresen på andre smaker enn akkurat denne oppskriften. Smak og behag!
Oppskrift:
6 plater gelatin
1/2 dl vann
6 egg
6 ss sukker
6 dl fløte
1-1,5 plate dronningsjokolade
* Denne oppskriften gir en stor skål, og gjerne litt til, men det er fritt fram og halvere oppskriften for mindre porsjon 🙂
Fremgangsmåte:
1. Rifle kokesjokoladen
2. Legg gelatinen i kaldt vann i 10 min
3. Vispe egg (som har romtemperatur) og sukker til eggedosis
4. Vispe fløte til krem
5. Ta gelatinen ut av det kalde vannet og over i 1/2 dl kokende vann til den smelter.
6. Rør litt om og hell gelatinen over i en kopp. Avkjøl gelatinen i romtemperatur, men uten at den stivner. Stivner gelatinen blir det fort slintrer/klumper i desserten, og det vil du garantert ikke ha for mye av 😉
7. Bland kremfløten forsiktig inn i eggedosisen. Sett mixmasteren på svak styrke mens du forsiktig heller over gelatinen i en tynn stråle, litt etter litt.
8. Legg fromasj og sjokolade lagvis (sjokolade i midten og på toppen) i en skål eller i porsjonsglass
9. Sett Dronning Mauds puddingen i kjøleskapet i noen timer til den er stivnet.