Koteletter og grønnsaker i ovn

Hei 🙂

Magert kjøtt av svinekotelett sammen med ovnsbakte grønnsaker, faller alltid i god smak. Middagen stekes ferdig i ovnen på 20 min, og er både protein og vitaminrik.

IMG_9161 (2)

Oppskrift til 1-2 porsjoner:
2-4 stk koteletter
4 poteter
1/4 søtpotet
1/2 squash
1/2 rødløk
2,5 stk gulrot
2 ss odelia rapsolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
*Dryss gjerne over litt annet valgfritt krydder/urter også, f.eks timian, persille og basilikum.
*Bytt gjerne ut vanlige poteter med flere småpoteter med skall. Du kan også droppe potetene og ha mer av søtpotet, sellerirot, røbet eller persillerot som alternativ.

Fremgangsmåte grønnsaker:
1. Varm ovnen til 225 grader
2. Hakk opp grønnsakene i litt store biter og legg over i en ildfast form.
3. Hell over odelia rapsolje, dryss over salt og pepper.
4. Stek i ovnen i 20 min.

Fremgangsmåte koteletter:
1. Krydre kotelettene med salt og pepper
2. Stek kotelettene på sterk varme i 2 ss odelia rapsolje, ca 2 min på hver side.
3. Legg kotelettene over grønnsakene i ovnen når det er ca 5 min igjen av steketiden.

IMG_9165

last ned

Odelia rapsolje syns jeg er utmerket til steking da den smaker litt mindre enn olivenolje. I tillegg inneholder den lite mettet fett og mye enumettet fett.

Håper det smaker 🙂
Hilsen Marian

This entry was posted in Sunn hverdagsmat. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *