Ostekake er en av mine favorittkaker. Det er flere måter å lage den på, både med og uten gelelokk, ulike varianter av kjeks i bunn, og forskjellige måter å lage fromasjen på. Denne oppskriften har jeg fått av min søster, og jeg syns kaken blir helt fantastisk på smak. 🙂
Oppskrift:
Bunn:
- 1 pk bixit eller digestive kjeks
- 150 g smør
Fromasj:
- 3 dl lett rømme
- 200 g philadelphia ost
- 120 g melis
- 3 dl fløte
- 1 pk sitrongelepulver
- 2,5 dl vann
Gelelokk:
- 1 pk jordbærpulver
- 2,5 dl vann
Fremgangsmåte:
- Knus kjeksen ved å ha den i en plastpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
- Bruk en
bake it easy
form, eller ha en kakering (22-26 cm i diameter) direkte på et kakefat og klem kjeksblandingen i bunnen . Sett til avkjøling. - Løs opp sitrongelepulveret i 2,5 dl kokende vann og la blandingen avkjøles til kald, men fremdeles flytende.
- Vispe kremfløten
- Vispe sammen philadelphia ost, rømme og melis og bland deretter inn ferdigvispet krem.
- Helt til slutt, bland inn sitrongeleen.
- Hell blandingen i kakeformen
- Avkjøl kaken i kjøleskapet til fromasjen er fast, ca 4-6 timer.
- Løs opp jordbærpulveret i 2,5 dl kokende vann og avkjøl geleen til den er kald, men fremdeles flytende.
- Hell geleen over kaken
- Sett kaken i kjøleskap til geleen er stivnet
Håper det smaker 🙂
Hilsen Marian