Ostekake

Ostekake er en av mine favorittkaker. Det er flere måter å lage den på, både med og uten gelelokk, ulike varianter av kjeks i bunn, og forskjellige måter å lage fromasjen på. Denne oppskriften har jeg fått av min søster, og jeg syns kaken blir helt fantastisk på smak. 🙂

IMG_7682

Oppskrift:

Bunn:

  • 1 pk bixit eller digestive kjeks
  • 150 g smør

Fromasj:

  • 3 dl lett rømme
  • 200 g philadelphia ost
  • 120 g melis
  • 3 dl fløte
  • 1 pk  sitrongelepulver
  • 2,5 dl vann

Gelelokk:

  • 1 pk  jordbærpulver
  • 2,5 dl vann

Fremgangsmåte:

  • Knus kjeksen ved å ha den i en plastpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
  • Bruk en bake it easy form, eller ha en kakering (22-26 cm i diameter) direkte på et kakefat og klem kjeksblandingen i bunnen . Sett til avkjøling.
  • Løs opp sitrongelepulveret i 2,5 dl kokende vann og la blandingen avkjøles til kald, men fremdeles flytende.
  • Vispe kremfløten
  • Vispe sammen philadelphia ost, rømme og melis og bland deretter inn ferdigvispet krem.
  • Helt til slutt, bland inn sitrongeleen.
  • Hell blandingen i kakeformen
  • Avkjøl kaken i kjøleskapet til fromasjen er fast, ca 4-6 timer.
  • Løs opp jordbærpulveret i 2,5 dl kokende vann og avkjøl geleen til den er kald, men fremdeles flytende.
  • Hell geleen over kaken
  • Sett kaken i kjøleskap til geleen er stivnet

IMG_7683

Håper det smaker 🙂

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Formkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *