Gulrotkake

Det er fantastisk godt med gulrotkake 🙂 Har du prøvd denne oppskriften?

IMG_4074 (2)

Oppskrift:

  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 2,25 dl nøytral olje
  • 3,75 dl hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts kanel
  • 375 g skrelt gulrot

Glasur:

  • 125 g smør
  • 200 g philadelfia kremost
  • 250 g melis
  • 1,5 ts vailjesukker

Fremgangsmåte: 

  • Visp sammen sukker og olje i en bakebolle.
  • Visp inn eggene til blandingen er tykk og lys.
  • Bland i det tørre.
  • Ha i revet gulrot til slutt
  • Hell deigen i en bakepapirkledd rund form (23 cm i diameter).
  • Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 50 min.
  • Avkjøl kaken.
  • Rør smør og  litt av melisen til smørkrem
  • Tilsett kremost og resten av ingrediensene, og smør kremen på den avkjølte kaken.

*Oppskriften er en nøyaktig halvvert oppskrift på gulrotkake i langpanneform.

IMG_4073 (2)

IMG_4076 (2)

IMG_4078 (2)

IMG_4086 (4)

Håper det smaker 🙂

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Formkaker, Søte fristelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *