Det er fantastisk godt med gulrotkake 🙂 Har du prøvd denne oppskriften?
Oppskrift:
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 2,25 dl nøytral olje
- 3,75 dl hvetemel
- 1,5 ts natron
- 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ts kanel
- 375 g skrelt gulrot
Glasur:
- 125 g smør
- 200 g philadelfia kremost
- 250 g melis
- 1,5 ts vailjesukker
Fremgangsmåte:
- Visp sammen sukker og olje i en bakebolle.
- Visp inn eggene til blandingen er tykk og lys.
- Bland i det tørre.
- Ha i revet gulrot til slutt
- Hell deigen i en bakepapirkledd rund form (23 cm i diameter).
- Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 50 min.
- Avkjøl kaken.
- Rør smør og litt av melisen til smørkrem
- Tilsett kremost og resten av ingrediensene, og smør kremen på den avkjølte kaken.
*Oppskriften er en nøyaktig halvvert oppskrift på gulrotkake i langpanneform.
Håper det smaker 🙂
Hilsen Marian