Hei og god torsdag 😀
I dag er det brokkolisuppe på menyen, og dette måltidet blir helt uten proteiner. Til gjengjeld får du i deg både jern, A og B-vitamin. I tillegg har brokkoli dobbelt så mye C-vitamin som appelsin, og er dermed full av antioksidanter.
Suppen er svært enkel å lage og fantastisk god på smak, overraskende nok. Faktisk hakket bedre enn gulrotsuppen som jeg laget i går. 😉 Hvem skulle trodd at brokkolisuppe er så godt, da farge og konsistens gjerne gjør at noen unngår å smake…!(?) Jeg håper ikke det 😀 Brokkoli er supermat, og en av de mest næringsrike grønnsakene.
Oppskrift til 1 porsjon:
5 dl vann
1 stk grønnsaksbuljong
1 bunt brokkoli
1/2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1/4 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts basilikum
– Kok opp vann og buljongterning
– Tilsett brokkoli, olivenolje, hvitløk, og kok i 3-5 min.
– Krydre med salt, pepper og basilikum.
– Ha alt i en blender og så er suppen klar 🙂
Litt fullkornbrød er godt til brokkolisuppe.
Hilsen Marian.