Rundstykker med kesam og basilikum

Grove rundstykker med kesam og basilikum:

Rundstykkene smaker godt med litt sukkerfritt syltetøy eller ost og paprika, og de er absolutt best nystekt og varme 🙂

Her er oppskrifen:

25 g gjær
2 1/2 dl lunket vann
150 g mager kesam naturell
1 1/2 dl hvetemel
3 dl sammalt speltmel grov
3 dl havregryn
3/4 ts salt
1-2 ts basilikum

Fremgangsmåte:

-Rør gjær ut i lunket vann
-Tilsett kesam, mel, salt og basilikum
-Elt deigen godt og la den heve i 30 min
-Trill 10 stk rundstykker og etterhev i 20 min
-Pensle med egg
-Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 grader i 15 min

Jeg syns basilikum gir en litt ekstra god kryddersmak som passer til disse rundstykkene, samtidig som mager kesam gjør rundstykkene saftige og god.

Håper det smaker 🙂
Hilsen Marian

This entry was posted in Sunn hverdagsmat. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *