Moai

Hei 🙂

Har du hørt om «moai»? Moai er et begrep som betegner en gruppe mennesker som reiser gjennom livet sammen, som deler gleder og støtter hverandre i vanskelige tider. Det er mennesker som vi har en felles historie med , og som vi gjerne reiser videre sammen med.

Å gi og få er sentralt  i menneskers opplevelse av et godt liv. Det er på ingen måte ok å bare være den som gir, og ikke skulle få tilbake, ikke høre et eneste rosende ord eller få et klapp på skulderen. Når vi bryr oss om mennesker så går det begge veier, om ikke så befinner vi oss i feil sirkel, eller miljø. Det blir som å skulle leve livet ved å bare reagere inaktivt på andre menneskers dårlige oppførsel, uten å handle.

Så tenk da at miljøet kan spille så stor betydning for hvordan vi har det. Hvilke venner vi har, hvilken jobb eller skole vi går på, hvilke naboer vi har. Ingen ønsker å gå i mørket alene, vi liker alle best en solskinnsdag.

Hello Sunshine Photography Logo

Så, vet du hvem som er i din sirkel av mennesker som du føler deg oppløftet av? Som får deg til å føle deg trygg, sterk, frisk, lykkelig og fredfull. Eller hvilken menneskesirkel du ønsker å være en del av?

cirkel

Det er fem steder i verden med samfunn som blir kalt «Blue Zones» I disse områdene er noen av fellestrekkene naturlig fysisk aktivitet, sunt kosthold og stressreduksjon, i tillegg til sosial tilhørighet og fokus på familie og relasjoner. Moai er et sentralt begrep i disse områdene da de gjennom sitt sosiale nettverk støtter og hjelper hverandre både emosjonelt og økonomisk. Slik opplever de lykken gjennom gjensidig bekreftelse og respekt, utvikling og nye felles opplevelser.

Ha en fin kveld. 😀 (Litt hverdagslig fakta er jo alltid greit :-D)

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *