Opptrekk i turnringer/slynge

Ryggmusklene er de største i overkroppen og dermed et viktig fokus i treningen.

Stillesittende arbeid, tungt og ensformig arbeid med feil løfteteknikk, og/eller inaktivitet kan føre til rygg og nakkeproblemer. Dette kan gi en uheldig holdning ved at brystmuskulaturen blir strammere og ryggmuskulaturen svakere, noe som igjen skaper en ubalanse mellom fremside og bakside av overkroppen. Dette kan gi smerter. I rehabilitering, forebyggende trening og som prestasjonsfremmende trening, er det derfor ekstra viktig å legge inn øvelser for rygg.

 

 

 

 

 

Trening i turnringer eller med slynge skaper en instabil setting og er godt egnet som stabilitetstrening hvor man trener de innerste støttemusklene, samtidig som man fokuserer på de store (rygg)musklene.

Opptrekk i turnringer er en god øvelse for rygg. De mest aktive musklene er: øvre del av den brede ryggmuskelen (latissimus dorsi), midtre del av kappemuskelen (trapezius), bakre del av skuldre ( delta) og mellom skulderbladene (rhomboideus).

Denne øvelsen, i kombinasjon med utøyning av brystmukulaturen, kan være med på å justere en eventuell ubalanse i overkroppen.

Ryggopptrekk i turnringer kan justeres i ulike motstandsnivåer; enten ved å gjøre den liggende, sittende eller stående.

Utførelse:

– Hold kroppen naturlig rett
– Hold armene tett inntil overkroppen når du trekker deg opp
– Senk rolig

DSC_0087-2-654x437

DSC_0088-2-654x437

 

Selv om opptrekk i turnringer trener viktige muskler i ryggen, kan noen også oppleve at øvelsen belaster nakken. I så tilfelle kan man trene samme muskulatur ved å bruke andre øvelser som gir bedre støtte for nakken. Et eksempel på det kan være en-arms roing.

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Styrketrening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *