Gurkemeie

Hei 😀

Kjenner du til superkrydderet gurkemeie? Gurkemeie er en urt i ingefærfamilien som er kjent for sine betennelsesdempende egenskaper, og kan dermed hjelpe og kurere slike tilstander i kroppen. En del kreftleger og forskere hevder også at det er forebyggende mot kreft. Gurkemeie inneholder et stoff som heter curcumin, som igjen ser ut til å virke på alle enzymer som forårsaker betennelsestilstander. Gurkemeie styrker også fordøyelsen og forbedrer stoffskiftet.

Andre punkter verdt å nevne om gurkemeie:

  • På grunn av gurkemeiens antatte betennelsesdempende virkning omtales urten ofte som ”naturens kortison”.
  • Gurkemeie har vært brukt medisinsk i lang tid, spesielt i India, Kina og Indonesia.
  • Gurkemeie har tradisjonelt vært brukt mot svært mange ulike sykdommer og plager, blant annet fordøyelsesproblemer, giktsmerter, betennelser, leverproblemer, høyt kolesterol og ulike former for hudplager.
  • Flere forskere omtaler curcumin som et mirakelsoff da det i laboratoriet virker på alle enzymer som forårsaker betennelser.
  • Bruk av gurkemeie som krydder i maten er ikke forbundet med helserisiko.

Gurkemeie er et krydder jeg i flere tilfeller har anbefalt til Pt.kunder. Jeg tenker at ved å bruke dette krydderet i maten ved eventuelle betennelser i kroppen, i tillegg til et sunt kosthold som inkluderer gode kilder til omega-3, så kan man både forebygge og bremse (gjerne også helt kurere!?) en betennelsestilstand. Da er det vel verdt et forsøk? 😀

 

Hilsen Marian

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *