Ryggsmerter

Hei 🙂 Kjekt å være tilbake med et lite blogginnlegg, etter flere uker pause fra data. Grunnen til pausen skyldes rett og slett ryggsmerter. Ja, du leste rett, jeg er en personlig trener med tidvise ryggsmerter, og det er i disse periodene at jeg må nedprioritere databruk. (ikke det at jeg er så aktiv på datafronten fra før, jeg liker mest trening og bevegelse ;-), men med jobben så følger også en del kontorarbeid.


Nå sitter jeg ikke slik foran datamaskinen altså, og jeg vil heller ikke gjøre meg slik, men du skjønner sikkert tegningen 😀


Her er ryggsøylen. Som dere ser så henger den sammen, selv om den er inndelt med sine virvler i nakke, midtrygg, korsrygg og bekken.

Min ryggsmerte sitter godt plantet på innsiden av skulderbladet og langs midtryggen i ryggsøylen. I mange år har jeg forsøkt å forbedre dette med trening og kosthold. Hvilke treningsøvelser fungerer, hvilke må jeg unngå, hvilken mat fremprovoserer smerten og hvilken mat demper den. Jeg føler jeg har blitt bedre og bedre på dette, men til tider er det også litt frustrerende. Jeg er en personlig trener som selv elsker å trene, og når ryggsmertene øker og alternativene til øvelser minsker, så er det ikke alltid like gøy.

For flere år ble jeg sendt til sykehus, fra legevakten, nettopp pga smerter i midtryggen. Sykehuslegen sendte meg hjem med konklusjon blødning/rift i en muskel. Røntgen ble ikke tatt.

Prøvde i etterkant kiropraktor.

Gikk deretter til Naprapat for to ulike behandlinger:
Den ene behandlingen var akupunktur mot beinhinnebetennelse i fremsiden av leggene. Her fikk jeg et par behandlinger, samtidig som jeg sluttet å løpe på hardt underlag og begynte å løpe i ulendt terreng. Beinhinnebetennelsen forsvant og jeg har aldri hatt problemer med det siden. 🙂

Den andre behandlingen var starten på akupunktur i midtryggen, men det var så uutholdelig vondt, med kraftige stikk rett i brystet. Naprapaten mente jeg hadde betennelse langs skulderbladet.

Jeg gikk til legen for en stund tilbake da jeg fikk sterke smerter i bekken/ bein. Fikk røntgen av bekken som viste en liten prolaps som satte en nerve i klem og ga nummenhet. Spurte om jeg kunne få røntgen av hele ryggen (midtryggen) da jeg ønsker å se/gjøre noe med helheten, å ikke bare der symptomet slår ut. Fikk ikke røntgen av midtryggen.

Gikk nylig til en behandling hos kiropraktor pga smerte i høyre side. (Midtrygg, høyre arm og fot.) Kiropraktoren knakk meg i nakken da han mente det var en låsning. Jeg hadde på forhånd ingen smerter i nakken, og var ikke/er aldri svimmel eller har hodeverk. Men selvfølgelig, greit å få låst opp en eventuell låsning også 🙂

Min egen konklusjon på ryggsmertene er skjevhet i ryggsøylen. Dette fører til små prolapser, som igjen gir nummenhet/stråling som følge av at nerver settes i klem. Dette er kun en konklusjon i følge mitt eget «røntgensyn», da skikkelig røntgen ikke er blitt tatt. Det beste man kan gjøre i en slik situasjon er blant annet å fortsette og styrke mage/rygg, samt tøye og spise lavkarbo (hindre betennelser).
Det andre er å få tatt et røntgen… av hele ryggsøylen.

Smerten i midtryggen består og har vart i flere år, også før første time hos legevakt. På en måte er jeg blitt vant til at den er der, av og til/ smertefritt, andre ganger ikke. Kjenner jeg det mye, så prioriterer jeg i økende grad i forhold til det. Trening i kombinasjon med tanken «friske celler». Stort sett fungerer dette 😀 Kroppen har en unik evne til å lege seg selv, og det er mye vi selv kan gjøre for å forbedre situasjonen. Om jeg ikke kan gå, så kryper jeg, og hviler nok 😉 Da er det stort sett bedre etter noen få dager. Legebesøk hører til sjeldenheten, men jeg er heller ikke blind om jeg så skulle trenge det. Ryggen kunne vært mye verre om jeg ikke fokuserte på bevegelse, styrketrening og kosthold 🙂

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *