Bildeglimt uke 21

Sommerfølelsen er på plass og denne uken deler jeg øyeblikk 😀

IMG_5954-654x436

Løvetann


Viltvoksende ramsløk på landstedet vårt.
Vi er så heldige å ha en hytte på landet hvor vi nyter tilværelsen i naturlige omgivelser. På denne tiden, i mai-juni, så kan vi finne viltvoksende ramsløk. Ramsløk har tilsvarende medisinske egenskaper som hvitløk og inneholder ganske mye C-vitamin. Så om du er som meg og er veldig glad i hvitløk, men reagerer kraftig i form av hodepine/magesmerter, så kan du heller prøve ramsløk. Både løkene, bladene og blomstene kan brukes. 😀

Ramsløk som medisinplante:
Øker blodsirkulansjonen (hjelper dermed også på hukommelsen og synet)
Blodrensende (hjelper mot hudproblemer)
Fordøyelsesfremmende
Bakterie, sopp og ormedrepende
Blodtrykk og kolesterolsenkende
Forebyggende mot åreforkalkning og blodpropper
Svettedrivende, slimløsende, febersenkende og krampeløsende

Kan derfor brukes ved følgende helseplager:
Dårlig fordøyelse og magesmerter
Astma, bronkitt og forkjølelse
Årefokalkning, høyt blodtrykk
Candida, innvollsorm og tarmbetennelser da ramsløk kan balansere tarmfloraen

Ramsløk er i følge Urtelisten fra Statens legemiddelverk klassifisert som ikke legemiddel og kan omsettes fritt.


Ramløk med sine flotte hvite blomster


Her koker jeg te av ramsløkblader.
(Kok opp vann og hell over bladene. La det så trekke i 10 min)


Fediglaget te av ramsløk.
Jeg drakk to små kopper te og syns det smakte veldig godt. Verdt å nevne at jeg ikke fikk noen reaksjoner av å drikke denne teen, (ingen helserisiko eller bivirkninger er kjent i forbindelse med bruk av ramsløk) bortsett fra da jeg trente dagen etter med tidenes svettetokt. Det er som nevnt veldig svettedrivende 😀

 

BOKFEST:
Karmøy bibliotek laget denne uken til en flott bokfest for barn som har deltatt i bokhaien. Alle fikk diplom og t-skjorter og koste seg på festen med leker/konkurranser og foredrag av forfatter.

Ukas bokanbefaling til barn:

Denne boka hendler om en gutt som er født med deformert ansikt pga en genfeil. Han har gjennomgått operasjoner og fått hjemmeundervisning, men nå skal han begynne på vanlig skole. Han er en vanlig gutt med et uvanlig ansikt og alt han ønsker er å være en i mengden. Hvordan skal han klare det?
På baksiden av boka står det også:
«Jeg vil ikke fortelle deg hvordan jeg ser ut. Uansett hva du tenker er det verre»

Jeg har selv ikke lest boken, men plukket den ut på biblioteket og spurte om Isak ville lese den. Det første han sa til meg etter å ha begynt på den var: «Mamma, dette var en knallkjekk bok. Jeg tenker ihvertfall ikke at August er stygg selv om han har operert ansiktet så mye. Jeg syns han er flott, jeg. Men hvorfor stod det på baksiden av boken at det var verre enn jeg tenkte da?

En bok som får deg til å tenke.. 🙂

Ukas bokanbefaling til voksne:

Denne uka har jeg lest Raushetens Tid. En god bok rik på selvinnsikt. Vi kan vel alle bli litt rausere 🙂

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *