OMEGA 3 – DIN HJERNEKRAFT

 

images (9)

 

 

 

 

OMEGA-3:

  • Omega-3 finnes i fet fisk som laks, makrell, ørret, sild. Omega-3 kan også tas som tilskudd.
  • Nøtter eller andre oljer som kan være gode kilder til omega-3 : valnøtter, mandler, eller oljer som raps, linfrøolje,valnøttolje, chiafrø, hampfrø.
  • Omega-3 består av fettstoffene DHA og EPA, hvorav DHA er det absolutt viktigste.

images (11)

 

 

 

 

 

 

OMEGA-6:

  • Det finnes bra og dårlig omega-6.
  • Dårlig omega-6 finnes i mat som lyse kornprodukter i form av brød, potet, pizza, ferdigmat, kjeks, kaker, godteri, fet melk, søte pålegg, dressinger/majones osv.
  • Dårlig omega-6 finnes også i palmeolje, solsikkeolje og soyamargarin.

 

BALANSE MELLOM OMEGA-3 OG OMEGA-6:

omega-3-omega-6-ratio1For å få hjernen til å yte maksimalt må det være balanse mellom inntak av den sunne fetttypen omega-3 og gode vegetabilske oljer av omega -6 typen.
Mesteparten av befolkningen spiser derimot alt for mye dårlig omega- 6, og alt for lite av omega- 3. På den måten svekkes hjernen ved at hjernecellene kan få funksjonsforstyrrelser, istedenfor å yte maksimalt.

 

HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG Å FÅ I SEG NOK OMEGA-3 ?

images (10)

 

 

 

 

Viktigst for hjernefunksjonens kjemi og det som gjør at hjernen kan yte maksimalt, er fiskeolje av omega-3 typen. I tillegg til flere anbefalte fiskemåltider i uken, bør man også innta rett type nøtter/oljer, og spesielt omega-3 tilskudd

 

POSITIVE EFFEKTER AV OMEGA-3 FETTSTOFFER:

Svært virksom mot betennelser og smører leddene.
Beskytter mot demens eller Alzheimers sykdom.
Lindrer oppmerksomhetssvikt og har dermed vist seg velfungerende for personer med adhd og add.
Fiskeolje øker produksjonen av serotonin (velvære).
Fiskeolje øker dine kognitive evner ved å bygge opp og bevare hjernecellestrukturer som kan styre hjerneaktiviteten.
Gir bedre hukommelse og raskere innlæringsevne.
Regulerer blod og avverger hjertelidelser.
Fisk er et antidepressivt middel.
Gir fin hud, hår og negler.
Fiskeolje senker risiko for irritabilitet og aggressivitet.

omega-3-health-benefits-mai

 

 

 

 

 

 

NEGATIVE EFFEKTER AV FOR MYE OMEGA-6-FETTSTOFFER:

Betennelsefremmede og saktevirkende nervegift (trusselen som gradvis bryter ned hjernen ved at omega-6 fettsyrer utløser skadelige betennelsesfremmede biprodukter når fettstoffet blir nedbrutt)

Vitenskapen knytter lav mengde omega-3 til fordel for høy andel omega-6 til flere ulike problemer som: hjerneslag, psykiske lidelser, depresjon, diabetes, dysleksi, MS, aggresjon, schizofreni, nerveødleggende sykdommer som Alzheimers, adhd, add, dårlig syn, konsentrasjonsvansker.
Reduserer din mentalfunksjon/kognitive evner.
Dårlig hukommelse.
Saktere innlæringsevne.

TEGN PÅ FETTMANGEL KAN VÆRE:
Tørr hud
Overdreven tørst
Hyppig vannlating
Flisete hår/flass

 

 

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *