Livsstilssykdommer og Healing

images (4)Norge ligger nå på Europatoppen i kroniske smerter og det spises smertestillende piller som aldri før. Diffuse smerter i kroppen er blitt den nye livsstilssykdommen. Det kan være gnagende smerter i rygg eller nakke, hodepine, mage og fordøyelsesproblemer, muskel og leddsmerter osv. Smertene gjør deg gjerne deprimert og du går flere ganger til legen som kanskje ikke finner ut av problemet. I mellomtiden blir du foreskrevet smertestillende piller, samtidig som du får en sykemelding. Medisinforbruket øker uten at årsaken til problemet blir løst.

Hva er årsaken til dette?
Sykdom oppstår ofte som ubalanse og blokkeringer gjennom stress og vonde følelser. Det kan være du spiser feil type mat med mye sukker og dårlig fett, som igjen fremmer betennelser i kroppen. Dette gir muskel og leddsmerter, hodepine og fordøyelsesproblemer, samt dårlige humør og lite energi.
Kanskje du har en kontorjobb som pga mye stillesittende arbeid i feil positur har gitt deg dårlig kroppsholdning og nakke/ryggsmerter. I tillegg liker du ikke jobben og miljøet er dårlig. Tidspresset er også høyt, noe som gjør deg stresset og du tyr til raske matløsninger. Etter jobb er du sliten og har ingen energi eller tid til trening…du skal tross alt ta deg av ungene, lage middag og hjelpe til med lekser. Samtidig går du gjennom et samlivsbrudd. . Stress og uløste konflikter setter seg i kroppen.

Hvilket ansvar har man selv?
Ny kunnskap fra forskning viser at helbredelsen ligger klar i kroppen, men må aktiveres av både tankene og fysisk aktivitet. En god start kan derfor være en omlegging av rutiner innen trening og kosthold. Fysisk aktivitet setter i gang blodsirkulasjonen og gjør at kroppens eget smertestillende hormon, endorfin, frigjøres. Dette gir en følelse av lykke og reduserer stress. En følelse av lykke øker automatisk din mentale positive innstilling. Repetisjon av fysisk aktivitet og mental innstilling over tid, i tillegg til MAT som MEDISIN, vil dermed kunne gi deg like sterke og ofte sterkere resultater enn farmasøytiske medisiner.
Trening øker også mengden nerveceller og dermed dine kognitive evner. Igjen gir dette mer selvinnsikt og klarhet, og man blir mer løsningsorientert i forhold til eventuelle andre problemer.

HEALING og BALANSE

images (2)

– Å gjøre hel.
Ved å ta et bevisst valg i hvordan man lever. Dette kan være en inngang til kroppens egne behandlingsprosesser. Positiv psykologi og forskning viser også at mental TRENING, hvor fokus er på å bygge opp en endring av innstilling (fra negativ til positiv) gjennom helhet, kjærlighet, balanse, kommunikasjon og tillitt, ærlighet og inspirasjon, har en stor helbredende effekt på vår optimale helse.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *