NATURMEDITASJON

Er du en av dem som elsker å være ute i naturen, puste inn frisk luft og kjenne at du lever? Så bra, det er absolutt jeg også. 🙂

blomst

 

NATURmeditasjon : Det sies at et menneske med mye energi har hentet den fra mye meditasjon. Stillhet og bevegelse hører sammen, akkurat som innpust og utpust skaper liv i et menneske. Vår fysiske og mentale helse avhenger fullstendig av pustens helsetilstand. Når pusten er rolig og fredelig, har kroppen og sinnet også ro. Hvis pusten blir usikker, vil tankene og kroppen også føles ute av lage. Noen kan merke dette under stress, hvor man ofte «stopper» å puste for å blokkere frykt eller smerte. Slik skaper vi ubevisst blokkeringer i pusten som hindrer livskraften i å strømme gjennom kroppen. Noen mennesker har en velutviklet balanse i pusten, hvor de har lært å utvikle sine egne metoder for å kontrollere pusten, og dermed oppnådd en grad av styrke, mot og sinnsro. Meditasjon gjennom naturen har en slik virkning på sinnet vårt. Stillheten gir rom for å nullstille og komme i kontakt med vårt dypeste jeg. Det gir innsikt i sinnet, bedre konsentrasjon og evnen til å hvile i seg selv -også under stress. Det åpner også opp for bedre kommunikasjon, handlekraft og åpenhet i forhold til andre mennesker.

Hva om man også ser stillhet og bevegelse , i likhet med det «å være» og det «å gjøre». Å være, er sansebasert og handler om akkurat «NÅ». Det er hva du føler i et gitt øyeblikk av fokusert oppmerksomhet. Å være er også en ikkedømmende tilstand siden NÅ`et er av så kort distanse. Å gjøre derimot er resultatbasert, og ofte gjør vi så mye at vi glemmer å puste. Jeg tror mange mennesker som har opplevd alvorlig sykdom f.eks, for så å bli fullstendig leget, har lært seg å være i mye høyere grad, og dermed også vært med på å regulere sin egen likevekt.

 

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *