Fokuserte 8-ukere

Nå er det gått et par uker siden oppstarten av første 8-ukers utegruppe. Så langt er jeg en ekstremt stolt trener, denne gjengen med treningsentusiaster er utrolig fokuserte og suverent flinke. De har rask fremgang på styrke og utholdenhet, samt flotte resultater allerede, både i vektnedgang og inn i cm. Tenk da etter 8 uker 🙂 Vi er 13 stk på gruppa ( 12 jenter og en mann) som fra første treningsøkt har lagt 100% innsats og fokus i hver trening. Her møter også alle opp, uansett vær….Vi er treningsgruppa som ELSKER regn 😉

På forhånd av dette kurset hadde jeg et foredrag om mental og fysisk styrke + kosthold. Jeg mener mental styrke og hvordan man tenker ved ønske om forandring er den mest vesentlige delen av resultatene du får. Kropp og sinn er en helhet, som må spille på lag. Hva skjer om du begynner å trene ( Yes, NÅ skal du bli i form ), men samtidig sender hjernen motstridende tanker til kroppen som; » jeg går IKKE ned i vekt, hvorfor går jeg ikke ned i vekt med en gang?, her skjer det jo INGENTING, jeg MÅ trene, men det er IKKE gøy» Hva skjer ved slik tenking? Nettopp det hjernen din sender signaler om til resten av kroppen = INGENTING, eller hva?? Kropp og sinn er i konflikt, og konflikt setter stopper for fremgangen. Du trener, og står allikevel på samme sted.
MEN, hva om du bestemmer deg for at hjernen og din MENTALE STYRKE skal spille på lag med kroppen din 100%, den skal nå sende POSITIVE TANKER/ORD til kroppen din når du trener og spiser sunt? Hva om du VET at om du endrer din stygge uvane/tanke (jeg går IKKE ned i vekt) til en erstattende ny god vane/tanke ( jeg blir sterkere, jeg blir sunnere, trening er GØY, jeg oppnår det jeg vil, og det er LETT), så vil du få resultatene du ønsker. Vil du ikke da velge å fokusere på nettopp det? Til å begynne vil det kanskje virke både unaturlig og latterlig å skulle si ting stikk motsatt av hva du kanskje pleier, men med hver eneste gjentakelse vil den gode nye vanen fortsette å vokse. Hjernen regulerer alle kroppslige funksjoner, det er den som har kontroll over kroppen, og ikke omvendt. Mental trening er å styrke de mentale prosesser som tanker,følelser og innstilling, slik at man skaper et liv med god helse, sterk livskvalitet og høy prestasjon. Med nok repetisjon og atter repetisjon av den gode vanen, i form av mental trening først, ender man selvfølgelig opp med tilsvarende supert resultat : DU RASER NED I VEKT, ,løper raskere eller hva nå enn ditt mål måtte være 🙂 Resultatene kommer blandt annet fordi; Ordene man bruker og hvordan man tenker blir til slutt det man føler, og når man føler seg bra så bruker man mer energi og fokus i selve treningen/kostholdet slik at resultatet du ønsker, raskere blir en realitet. Det sies faktisk at det tar kun 21 dager å repetere en god vane, VARIG. Da er det jo gjerne verdt et forsøk? 🙂

Trening av hjernen har en positiv innvirkning på kroppen
Trening av kroppen har en positiv innvirkning på hjernen.

 

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *