Motivert for endring..

Denne uken er jeg en stolt trener. To jenter er nettopp ferdige med 8 ukers personlig trening, og oppnådde kjempeflotte resultater. Med tanke på hvor de startet fra for bare to måneder siden, er forandringen stor allerede. Da hadde de fått nok av det som var,( lite bevegelse, ingen styrketrenig, usunn mat, hodepine, vondt i kroppen osv) og stilte dermed opp motiverte til endring. Dvs en var motivert til kun styrketrening og helst ingen kondisjon, mens den andre var mer motivert til mye kondisjonstrening og mindre styrke. Altså, det de var motiverte til nå, var også det de hadde gjort mest av før. Lena, som sa styrketrening var ok, sa også at kondisjonstrening var forferdelig. Og den andre, som sa at kondisjonstrening var gøy, men at styrketrening ikke var noen vits i hennes tilfelle, da hun ikke ville ha store muskler. Kroppslig sett var deres utgangspunkt lik holdningen ved start. Men styrketrening og kondisjon går sammen for best resultat, så da ble vårt fokus videre ganske enkelt på det de var minst motivert til, med mål om å ende opp like motivert for 🙂

Nå synes jeg det er utrolig inspirerende hva de har klart på så kort tid. Lena gikk ned 5,1 kg i vekt og inn 10 cm rundt magen. Et utrolig bra resultat utifra hennes utgangspunkt. Utenom styrketreningen ble hun helt rå på kondisjon. Fra å starte med å gå på mølla,(med et par unnskyldninger for å slippe ;-)) til å løpe intervalløkter som bare det.
Hun andre gikk inn hele 17 cm rundt magen, samtidig som vekta ikke endret seg et gram. Dette synes jeg er kjempebra, og tyder på at det var fett som forsvant og muskler bygget = en strammere, veltrent kropp. Definitivt et resultat av styrketreningen i hennes tilfelle.

I tillegg har de endret helt på kosten. Nå spiser de mye sunnere, mer proteiner og grønnsaker. Det usunne spiser de om lørdagen. Det er fantastisk å se hvordan grunnlaget for en endret livsstil er lagt. Hvordan de i løpet av 8 uker ikke bare har endret den kroppslige fasongen, men mest av alt holdning og valg i forhold til optimal helse.

Samme dag som de var ferdig med kurs meldte de seg inn på treningsstudio. Nå skal de fortsette videre mot nye mål, nye resultat, med trening som en livsstil.

Hilsen Marian

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *