» JEG VIL BLI BEST » Inspirerende historie om Gunnar M Pettersen

For 3 måneder siden kom jeg i kontakt med Gunnar, en helt fantastisk inspirerende person. Han dukket opp på treningsstudioet hvor jeg trener. Da var han sterkt overvektig (131,7 kg), men likevel superklar til å «kickstarte» sin fysiske form mot vektreduksjon og bedre helse.

Nå, etter 3 måneder, har han gått ned 24 kg, og økt en god del i muskelmasse. Ikke en eneste dag har han vært borte fra trening (dvs han har trent 6 dager i uken, opptil flere timer til dagen, 3 måneder i strekk), og når han trener så er innsatsen på lik linje med en toppidrettsutøver, hver gang. Jeg synes hans stå på vilje og gode resultat er en inspirasjon til andre, spesielt etter å ha hørt mer av hans historie;

Fordi Gunnar har nemlig medfødt Osteogenesis imperfecta, beinskjørhet  (O.I) type 2-3, og har opp igjennom årene brukket alt i fra arm, håndledd, skulder, kragebein, tær og ribbein. Osteogenesis imperfecta er en arvelig (genetisk) sykdom med feil i beinvevet som gir skjøre bein, lav beinmasse og fører til hyppige beinbrudd. Foruten beinvevet gir sykdommen også forandringer utenfor skjelettet, og i Gunnars tilfelle har dette gitt ekstra utslag i blandt annet nedsatt hørsel. I tillegg er han bløder.

Her kan du lese hva han selv sier:

Med medfødt beinskjørhet, hvordan har det vært for deg som person frem til i dag? Jeg vet jo ikke hvordan det hadde vært uten beinskjørhet, men den største grunnen til at jeg fungerer så bra som jeg gjør i dag er nok fordi min mor alltid har støttet meg i det å få lov til å prøve idretter, selv om det endte i skader. Smertene ved beinbrudd har selvfølgelig gjort vondt, men ting kunne jo vært verre også, om jeg aldri hadde trent f.eks. Jeg har både spilt håndball, fotball og drevet med ridning og turn. Og nå styrketrening og vektreduksjon. Jeg kan bli like god som alle andre, og slik har jeg alltid tenkt.

Jeg vet at du drev med litt styrkeløft tidligere, men at du de siste 3 åra har vært helt uten trening. Hva skjedde?   Jeg datt av lasset, rett og slett. Det ble lite bevegelse og mye usunn mat, i tillegg til hodepine, medisiner, og mitt sykdomsbilde med beinskjørhet, så ble jeg også sykemeldt fra jobben. Det kunne ikke gå noen annen vei enn opp i vekt, og jeg følte meg ikke bra lenger. 

Hva fikk deg til å starte en vektreduksjon mot så utrolige resultater som en nedgang i vekt på 24 kg, på bare 3 måneder? Grunnen til at jeg kickstartet denne prosessen var fordi jeg innså at dette ikke kunne fortsette. Jeg innså alvoret i forhold til helse, arbeid og velvære, og visste at jeg måtte komme meg tilbake til trening igjen. Styrke kroppen, forebygge nye skader med tanke på beinskjørheten, vektreduksjon og ikke minst gi kroppen rett drivstoff i form av sunn mat. Jeg vil jo føle meg bra og se bra ut. 3 år uten trening og med et usunt kosthold lærte meg mye, aldri mer.Men nå er jeg endelig tilbake, jeg er sterk og takler alt. Jeg vil bli best 🙂

Det har gått 3 måneder siden du startet denne prosesen, hvilken forandring er skjedd? Haha, ja hvor skal jeg begynne, forandringen er stor..Jeg føler meg utrolig bra. 24 kg mindre fett å bære på, pluss mer muskler som styrker kroppen, gjør selvfølgelig alt litt lettere. I tillegg er skulderskaden min nesten borte, hodepinen er på retur og medisinene begrenset. Jeg har mye mer energi. Idisse 3 måneder har jeg vært ekstremt flink med kostholdet. Spiser mye proteinrik mat, nesten ingen form for karbohydrater og svært lite godteri,chips og den slags. Jeg spiser ingenting av det jeg før syntes var godt. Nå tenker jeg at min sunne mat er best, og at jeg er hva jeg spiser 🙂  Også er jeg på vei tilbake i en jobb hvor jeg trives utrolig bra, det er gøy.

Har din endring påvirket familie og /eller venner på en positiv måte? Ja, det har nok påvirket familien ihvertfall. Samboeren min har begynt å trene, og sønnen min på 3 år snakker om å trene litt han også 🙂 Vi spiser alle et sunt kosthold og passer på hverandre, eller gjerne jeg som passer på alle tre.

Hva er ditt mål videre? Målet mitt fremover er enda mer vektnedgang, til 90 kg, samtidig som jeg vil være smidig og sterk. Etter det ønsker jeg å delta i konkurranser for styrkeløft. Fitness føler jeg ikke at jeg har fysikk til (enda), men aldri si aldri…Jeg vil jo være best og INGENTING er umulig… 🙂

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *