“La maten være din medisin, og la medisin være din mat” Hippokrates.

Hippokrates (legekunstens far) forstod tydelig viktigheten av hva vi spiser.

laks

For å slippe tretthet, hodepine, dårlig humør eller magetrøbbel så kan det være smart å spise et sunt, balansert kosthold i form av proteiner, fett, grønnsaker og karbohydrater. Men, man kan også gjøre lurt i å være mer forsiktig med karbohydratene enn hva man  er med proteiner og fett. For mye karbohydrater over lang tid kan ha stor innvirkning på insulinnivået, og en kan utvikle diabetes type II, som igjen kan føre til overvekt, hjerteproblemer, ustabile energinivåer osv. Et kosthold rikt på store mengder karbohydrater er ofte årsak til uforutsette humørsvingninger, tretthet og hodepine.

Bra mat kan hjelpe deg like mye som den usunne kan ødlegge for deg. Mange går til legen før de vurderer å se på kostholdet.

Dette innlegget ble publisert i Blogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *